zaterdag 16 mei 2009

ding 22

Een aantal artikelen gelezen. Vooral de samenvatting van 3 artikelen sprak mij aan. Dan zie je zelf gemakkelijker de mogelijkheden voor de bibliotheken. Zoals het collectioneren van podcasts en blogs. Mooie aquabrowsers maken(alhoewel dat ook iets is van lange adem in Friesland), gebruikers attenderen op nieuwe uitgaven en ontwikkelingen op hun interessegebied. Ook bij de andere ideeen van John Riemer zie ik praktische mogelijkheden voor de bibibliotheken.

Bibliotheek2.0 betekent voor mij een andere manier van denken en bewustwording van de nieuwe mogelijkheden die de bibliotheek moet gebruiken om bij te blijven met de ontwikkelingen. Door het zoveel mogelijk toe te passen laat je aan de gebruikers zien dat je meegaat met de tijd. En altijd positieve dingen zeggen ook al begrijpen de gebruikers niet altijd waarom bijvoorbeeld zelfbediening en betaalautomaten ook voor hun gemak worden neergezet. Ik noem deze apparaten omdat je dan meteen de reacties van bezoekers kunt peilen.
Ook bij de uitleg over verlengen via internet hoor je meestal positieve reacties. En even zo vaak blijkt dat dat bij veel leden al is ingeburgerd. Nu weer verder met nieuwe toepassingen ontwikkelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten